Prajitura cu nuca si magiun am incercat-o prima data cand o colega de birou ne-a adus. A fost ca o ghicitoare ...am simtit nuca, aroma de prune si scortisoara ...
Asadar pentru week-end am pregatit aceasta prajitura ...buna rau ...si unde mai pui ca este si de post ...

Ingrediente:
  • 500 grame de faina
  • 10 grame drojdie uscata
  • 230 ml apa
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 grame zahar
  • 180 ml ulei
  • 1 lingurita otet
  • pentru umplutura: 450 grame nuci, un borcan magiun, scortisoara + 100 grame zahar optional
  • un praf de sare
Intr-un vas cernem faina, in mijlocul careia presaram drojdia uscata, un praf de sare si zahar. Adaugand apa caldulta, otetul si uleiul, obtinem un aluat elastic pe care il lasam la dospit timp de o ora. 
Intre timp ne ocupam de umplutura. Dam nucile prin masina sau le tocam la robot, adaugam magiunul, scortisoara, un praf de sare si omogenizam. Suplimentar, pentru cei carora le plac prajiturile mai dulci, este indicat sa mai adauge 100 de grame zahar.


Impartim in doua aluatul si intindem doua foi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem prima foaie de aluat, peste care adaugam umplutura de nuci si magiun si apoi cea de-a doua foaie. Intepam prajitura ici colo cu o furculita ca la placinta.


Introducem tava in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 40-50 de minute. Dupa ce prajitura se raceste, se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Se serveste simpla sau alaturi cu o cana de ceai.


Pofta buna!

0 Comentarii