joi, 17 noiembrie 2011

PLACHIE DE PESTE

Nicio masa fara peste ...asa spune o veche vorba din popor ...
Azi avem plachie de peste sau un fel de tocanita cu peste, se prepara repede si este foarte gustoasa. De preferat este sa incercati sa gasiti peste proaspat de balta ...pentru exemplarele de acvacultura nu garantez :)


Ingrediente:
  • 3 pesti cat palma (crap, caras, etc)
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 ardei capia
  • 3 linguri pasta de bulion/200 ml suc de rosii
  • ulei de masline
  • sare si piper
Curatam pestele. Stergem cu un servetel interiorul pestelui si condimentam cu sare si piper. Lasam deoparte.
Curatam legumele si le tocam separat, fie cu ajutorul unui cutit, fie la robotul de bucatarie. Calim ceapa in cateva linguri de ulei de masline, adaugam morcovul si ardeii capia tocati, o cescuta de apa si condimentam cu sare si piper. Cand legumele sunt calite, adaugam bulionul si transferam amestecul intr-o tava, deasupra asezam pestii si introducem tava la cuptor pentru 30-40 de minute. Avem grija ca la jumatatea timpului de coacere, sa intoarcem pestii. Servim!


Pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei