luni, 26 septembrie 2011

MAGIUN DE PRUNE SI SCORTISOARA



Ingrediente:
  • 5 kg prune
  • o cana de apa
  • 3 lingurite de scortisoara

Mod de preparare:
Se spala prunele si se scot samburii. Intr-un vas cu fund dublu (sau un tuci) se pun prunele impreuna cu o cana de apa. Vasul se pune pe aragaz la focul cel mai mic.
De cand incepe sa fiarba, se amesteca din cand in cand in magiun pentru a nu se lipi. Dupa o ora, se introduce vasul in cuptorul preincalzit avand grija sa se amestece din cand in cand. Magiunul trebuie sa scada mai bine de jumatate. La final se pune scortisoara.
Magiunul se pune in borcane sterilizate. Din cinci kilograme de prune ies aproximativ 4 borcane de 350 grame. Borcanele se sterilizeaza pentru 30 de minute si se lasa borcanele sa se raceasca invelite cu servete.
Borcanele de magiun se pastreaza in camara la loc ferit de umezeala sau caldura.
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei