duminică, 23 ianuarie 2011

LEGUME DESHIDRATATE

Toate bazele pentru mancare de pe piata contin mari cantitati de sare plus alte "minunatii". Ati citit vreodata eticheta unui astfel de produs? Dau gust mancarurilor, dar nu datorita legumele sau cantitatii mari de sare, ci datorita monoglutamatului de sodiu. Este un  "potentiator de aroma”, o substanta care “minte” creierul ca ai mancat ceva bun. Este asemanator unui drog si ce poate fi mai rau decat ceva administrat constant si in cantitati mici?! Nu spun ca va veti imbolnavi daca veti continua sa folositi aceste produse, insa exista un risc ca mai devreme sau mai tarziu sa se intample sau sa contribuie...
Va recomand sa urmariti un reportaj interesant aici. Este destul de lung, insa ofera o serie de informatii importante despre alimentatele din zilele noastre.
Revenind la baza pentru mancaruri sau mai popular spus ..."delicat". In trecut v-am aratat cum sa obtineti aceasta baza de legume uscate cu ajutorul cuptorului, astazi va prezint varianta cu un aparat special - deshidrator. 

Ingrediente:
  • 2 morcovi
  • 1 telina cu tot cu frunze
  • 1 pastranac
  • 1 radacina de patrunjel
Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoare. Punem legumele rase in fiecare "etaj" al aparatul de deshidratat si il pornim.

Legume deshidratate

Legumele se vor deshidrata in aproximativ 4-5 ore (acest timp este in functie de fiecare aparat in parte). Dupa deshidratate legumele se pastreaza intr-un recipient de sticla si se folosesc ca baza pentru mancaruri. Legumele astfel obtinute sunt mult mai gustoase si mai sanatoase.

Legume deshidratate


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei