LEGUME DESHIDRATATE
Toate bazele pentru mancare din comert contin mari cantitati de sare plus alte "minunatii". Ati citit vreodata eticheta unui astfel de produs? Dau gust mancarurilor, dar nu datorita legumelor sau cantitatii mari de sare, vinovatul fiind monoglutamatul de sodiu. Este un "potentiator de aroma”, o substanta care “minte” creierul ca ai mancat ceva bun.
Va recomand sa urmariti un reportaj interesant aici. Este destul de lung, insa ofera o serie de informatii importante despre alimentatele din zilele noastre.
Revenind la baza pentru mancaruri sau mai popular spus ..."delicat". In trecut v-am aratat cum sa obtineti aceasta baza de legume uscate cu ajutorul cuptorului, astazi va prezint varianta cu un aparat special, numit deshidrator.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 telina cu frunze
- 1 radacina de pastranac
- 1 radacina de patrunjel
Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoare. Punem legumele rase in fiecare "etaj" al aparatul de deshidratat si il pornim.
Legumele se vor deshidrata in aproximativ 4-5 ore (acest timp difera de la aparat la aparat). Dupa deshidratare, legumele se pastreaza intr-un recipient de sticla si se folosesc ca baza pentru mancaruri. Legumele astfel obtinute sunt mult mai gustoase si mai sanatoase.
2 Comentarii