miercuri, 17 noiembrie 2010

CHEC CU PUDRA DE ROSCOVE

V-aduceti aminte de checul cu nuca de cocos si mac
L-am pregatit din nou, numai ca de data aceasta l-am "colorat" cu pudra de roscove (am oprit cateva linguri din aluatul pentru chec in care am adaugat trei linguri pudra de roscove). Aceasta pudra se gaseste in magazinele naturiste.
Ca si aroma as asocia aroma roscovelor cu ciocolata neagra sau caramel, asadar este mai indicata pentru copii. 

Ingrediente:
  • 5-6 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 15 linguri cu varf cu nuca de cocos
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 3 linguri cu mac
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de zahar vaniat
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zahar si zaharul vanilat. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Punem si cateva picaturi de esenta de vanilie pentru a aroma checul. La final adaugam trei linguri de mac si amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, insa oprim 5-6 linguri pentru a colora cu pudra de roscove.

Chec cu pudra de roscove

Dam checul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, insa cel mai sigur testam cu o scobitoare. Cand este gata, scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca si apoi putem sa feliem. Pofta buna !!!

Chec cu pudra de roscove

Chec cu pudra de roscove

Chec cu pudra de roscove

Pentru mai multe informatii despre roscove gasiti accesand siteul: http://www.casamea.ro/lifestyle/sfaturi/sanatatea-ta/ce-ai-zice-de-o-roscova-4064

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei