luni, 1 noiembrie 2010

BORS DE LEGUME

In ultima vreme am lipsit din peisaj, recunosc ca nu prea am mai stat prin bucatarie sau n-am pregatit nimic deosebit, care ar fi meritat sa fie povestit aici.
Ieri, pe ultima suta de metri, am facut o plimbare prin piata si am constatat ca legumele de gradina incep sa dispara. Totusi nu m-am dat batuta si am scotocit pana am gasit cateva mai "aratoase", numa' bune pentru un bors de legume ...tot vine postul si stiu ca unii dintre voi sunt amatori de astfel de retete.

Ingrediente:
  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei grasi rosii mici
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 2 bucati pastranac
  • 1/2 telina
  • 2 buchete conopida
  • tulpinite de telina
  • tulpini de ridichii
  • 4-5 rosii coapte sau 250 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 ml bors acru de casa
  • sare si piper
  • 1 legatura de leustean
Legumele se curata si  se taie in bucatele cat mai mici. Se pun la foc intr-un vas cu apa (aproximativ 2-2,5 l de apa) toate legumele mai putin coditele de frunze de telina, ridichii, conopida, rosii si dovlecelul (acestea fierb mai repede si se pun mai tarziu).
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga uleiul de masline si legumele puse deoparte, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Urmeaza sa adaugam borsul dat in clocot si continuam fierberea pentru inca 10 minute. Luam vasul de pe foc si presaram din belsug leustean proaspat.
La acest bors putem sa adaugam cativa taitei de casa (dar nu va mai fi de post) sau fidea fara ou.

Bors de legume


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei