luni, 4 octombrie 2010

MANCARE DE PRAZ

Cand spunem praz ne ducem cu gandul la Oltenia sau la nea Marin si la papornita cu praz :)

Frate cu ceapa, prazul se foloseste la salate, se poate combina cu diferite ingrediente la prepararea unor mancaruri chiar sau se poate umple. Cel mai simplu preparat pe baza de praz este ...mancarea de praz cu masline, usor, gustos si sanatos.

Ingrediente:
  • 2 legaturi de praz (8 tulpini)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 morcovi
  • 5 rosii coapte
  • 3-4 tulpini de telina
  • 3-4 linguri ulei
  • masline
  • sare si piper
Curatam prazul, il spalam si il tocam. Intr-un vas calim prazul si ulterior adaugam ardeii grasi taiati bucatele, morcovii dati pe razatoare si tulpinile de telina tocate marunt. Adaugam 200 ml apa si lasam sa fiarba legumele.

_DSC1930_resize

_DSC1936_resize

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam rosiile date pe razatore, maslinele si condimentam cu sare, piper si boia. Mancarea de praz se aseamana cu o tocanita clasica, singura diferenta fiind aroma ceva mai dulce. Daca doriti sa-i adaugati si carnita, se potriveste de minune carnea de vita, porc si de ce nu pui!
Va doresc ...pofta buna!

_DSC1945_resize


2 comments:

Excelenta ideea...de toamna...:)

...intr-adevar, de toamna si foarte gustoasa

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More