luni, 12 aprilie 2010

CIORBA DIN OASE DE PORC

Iata o noua reteta de ciorba ...ciorba de oase de porc, excelenta dupa mesele copioase de sarbatori (stiu ca ati gustat din toate cate putin ...e greu stiu ...cum sa-ti pui pofta in cui cu atatea si atatea bunatati).
Pe cat de usoara este aceasta ciorbita ...pe atat de gustoasa :P



Ingrediente:
  • 400 grame oase de porc
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • o mana de fidea sau taitei de casa
  • 1 cana suc de rosii sau 1 conserva rosii in bulion
  • 1 cana de bors
  • 2 linguri legume deshidratate
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper
Pentru inceput spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa cu sare. Cand carnea isi lasa spuma avem grija sa o indepartam. Intre timp curatam legumele, le taiem cubulete si le adaugam la ciorba. Tocam coditele de la patrunjel si le adaugam si pe acestea ...lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt fierte, adaugam sucul de rosii, condimentam cu legumele deshidratate si sare dupa gust. Punem la ciorba o mana de taitei sau fidea, mai lasam sa fiarba 10 minute si turnam borsul.
Mai lasam ciorba sa clocoteasca de cateva ori si luam vasul de pe foc. Tocam patrunjelul si presaram din belsug. Servim cu ardei iute.


Pofta buna sa aveti !!!

5 comments:

Inca o reteta delicioasa. Multumim :)

multumesc...astazi o si pregatesc...cu borsul e mai greu ca nu imi place cel la plic

Ioanasorina, nu folosi bors la plic daca nu-ti place! Cel proaspat e cel mai indicat ...

sunt curioasa inca nu am facut dar am sa fac ............. sigur este buna :)

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More