duminică, 7 februarie 2010

OUA COAPTE IN CHIFLE

Daca v-ati saturat de oua prajite si omleta, iata o alternativa fericita pentru micul dejun ...oua coapte in chifle. Sunt delicioase, in plus puteti sa faceti tot felul de combinatii ... cu sunca, costita, legume, sau cu ce va place.
E o idee minunata pentru un mic dejun linistit de week-end. Iata si reteta:

Ingrediente:
  • 4 chifle graham mici (daca folositi chifle mari puneti cate doua oua)
  • 4 oua proaspete
  • cascaval
  • sare, boia si piper
  • 2-3 fire de patrunjel
Taiem capacelele chiflelor si golim de miez bucata mai mare.

Spargem cate un ou in fiecare chifla. Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.

Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute (180 de grade). Cand oul incepe sa se inchege, scoatem tava si presaram cascaval ( ras pe razatoarea mica) sau bucatele de sunca/costita. Introducem din nou tava in cuptor si lasam pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca. La final presaram patrunjel proaspat. Pofta buna !!!



Copyright © 2014 În bucataria Sabinei