marți, 9 februarie 2010

FRIPTURA DE CURCAN IN SOS DE VIN ROSU

Curcan in sos de vin ...este cea mai gustoasa friptura pe care am mancat-o pana acum. Reteta este atat de simpla, timpul de pregatire ceva mai lung, insa merita pe deplin asteptarea. Aceasta friptura se poate pregati si cu alte carnite: pui, porc, vita, vanat...dar ideal ar fi un curcan de taran.

Ingrediente
  • 2 copane curcan (de preferat de tara)
  • 250 ml vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • cateva boabe piper
  • 2 linguri de amidon
  • sare, piper si boia iute
  • pentru garnitura: ciuperci proaspete si sos de soia
  • patrunjel
Pentru inceput condimentam carnea cu sare, piper si boia. Intr-un vas ceramic uns cu ulei, punem carnea si adaugam vinul, boabele de piper si foile de dafin. Acoperim si lasam deoparte pentru aproximativ 2-3 ore.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Introducem vasul si lasam vreme de 2-2 1/2 avand grija sa punem din cand in cand peste friptura cate o lingura de vin. Cu 10 minute inainte de scoate friptura din cuptor adaugam amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.
Aceasta friptura se potriveste de minune cu o garnitura de ciuperci in sos de soia.
La final pentru a decora friptura noastra presaram patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna !




1 comments:

Foarte apetisanta arata fripturica ta, te astept cu premii frumoase pe blogul meu.

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More