FRIPTURA DE CURCAN IN SOS DE VIN ROSU
Curcan in sos de vin ...este cea mai gustoasa friptura pe care am mancat-o pana acum. Reteta este atat de simpla, timpul de pregatire ceva mai lung, insa merita pe deplin asteptarea. Aceasta friptura se poate pregati si cu alte carnite: pui, porc, vita, vanat...dar ideal ar fi un curcan de taran.
Ingrediente
- 2 copane curcan (de preferat de tara)
- 250 ml vin rosu
- 2-3 foi de dafin
- cateva boabe piper
- 2 linguri de amidon
- sare, piper si boia iute
- pentru garnitura: ciuperci proaspete si sos de soia
- patrunjel
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Introducem vasul si lasam vreme de 2-2 1/2 avand grija sa punem din cand in cand peste friptura cate o lingura de vin. Cu 10 minute inainte de scoate friptura din cuptor adaugam amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.
Aceasta friptura se potriveste de minune cu o garnitura de ciuperci in sos de soia.
La final pentru a decora friptura noastra presaram patrunjel proaspat tocat.
Aceasta friptura se potriveste de minune cu o garnitura de ciuperci in sos de soia.
La final pentru a decora friptura noastra presaram patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna !
1 Comentarii