Tot din seria "nuca cocos si mac" soseste si acesta reteta. Aceste mini-cornuri sunt senzationale si perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare de week-end. Pufoase si foarte gustoase ...asadar va provoc la treaba ...

Ingredinte:

  • 250 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 500-550 g faina
  • 1 lingurita esenta de valinie
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • nuca de cocos si mac
  • susan
Punem faina intr-un vas, in mijloc facem o adancitura si punem drojdia. Presaram putin zahar si adaugam 2-3 linguri de lapte caldut. Pregatim o maia, pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Intre timp topim untul si il amestecam cu restul de lapte, esenta de vanilie, 4 linguri de zahar si un praf de sare. Din faina, lapte si maiua dospita pregatim un aluat. Il acoperim cu un servet curat si lasam la crescut in apropierea unei surse de caldura.
Pentru umplutura: batem cele 2 albusuri cu 2 linguri de zahar si adaugam mac si nuca de cocos pana obtinem o compozitie consistenta.
Cand aluatul a crescut, taiem bucati si formam triunghiuri pe care intindem umplutura, rulam si punem cornurile direct in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem suprafara cornurilor cu galbenus de ou (amestecat cu putin lapte) si presaram cu susan. Mai lasam 10 minute la dopsit.
Dam tava la cuptor. Cand incep sa se rumeneasca ...sunt gata ...e timpul sa ne pregatim de o gustare. Sunt foarte pufoase si gustoase. Pofta buna sa aveti!!!


0 Comentarii