duminică, 13 decembrie 2009

O GASCA DE ...TURTA DULCE

Ingrediente:
  • 150 grame unt
  • 6 lingurite cu miere
  • 75 grame zahar brun
  • 350 grama faina
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pentru decor: 80 grame zahar pudra si apa
Topim untul impreuna cu zaharul, luam de pe foc, iar cand s-a racorit adaugam mierea si un praf de sare. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, cateva picaturi de zeama de lamaie, scortisoara si sare, apoi facem in mijloc o adancitura in care turnam treptat untul in timp ce incorporam faina. Obtinem astfel un aluat consistent pe care il vom modela. Eu am ales o forma de omulet. Lucram pe o suprafata unsa cu ulei, deoarece aluatul este destul de fragil.
Punem turtele dulci intr-o tava in care am intins hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana devin aurii la culoare. Lasam 5-10 minute sa se raceasca in tava.
Pregatim glazura pentru decorat: amestecam zaharul pudra cu una-doua lingurita de apa pana devine pasta subtire care totusi isi pastreaza forma. Punem acest amestec intr-o punga si decoram turtele dulci. Va doresc pofta buna.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei