duminică, 20 decembrie 2009

BISCOTTI CU FISTIC

De ceva vreme aveam pe listuta aceasta reteta de biscotii cu fistic si iata ca in sfarsit am incercat-o. Mi se pare ca se potrivesc de minune cu atmosfera sarbatorilor de iarna ...cand dimineata ii putem savura cu o ceasca de cafea sau lapte cu cacao.

Ingrediente:
  • 150 grame faina alba
  • 100 grame faina neagra
  • 200 grame zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 oua si 2 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 grame fistic
  • 1/2 ciocolata neagra
  • un praf de sare
Pentru inceput amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, cacao si un praf de sare. Topim ciocolata neagra. Mixam cele doua oua si cele doua albusuri impreuna cu esenta de rom. si zaharul vanilat Apoi adaugam ciocolata topita si treptat incorporam amestecul de ingrediente uscate si fisticul tocat. Vom obtine un aluat consistent din care formam doua batoane. Preincalzim cuptorul si coace batoanele timp de 30-35 de minute. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Feliem oblic cele doua batoane de biscotti (grosimea zprox. 1 cm). Introducem feliutele in cuptor pentru 5-10 minute apoi le intoarcem pe partea cealalta si coacem inca 5-10 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca. Acum biscotii cu fistic sunt gata. Va doresc pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei