duminică, 4 octombrie 2009

TORT RAPID

Iata o idee pentru ceva bun, dulce si delicios pregatit in mai putin de 40-50 de minute. Am pregatit acest tortulet cu ocazia unei vizite ad-hoc (un cuplu de prieteni si-au anuntat vizita in ultimul moment asa ca am incropit repede repede ceva bun, ideal alaturi de o cafea).


Ingrediente:
  • 4 oua
  • 200 grame nuci macinate
  • 2 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
  • 5 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml cafea
  • o lingura de scortisoara
  • 2 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • nuca de cocos pentru ornat
  • un praf de sare

Batem spuma albusurile impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, un praf de sare, scortisoara si cele doua linguri de ulei. Amestecul de galbenusuri il adaugam la albusuri. Punem nucile, cacao, faina amestecata cu praf de copt si omogenizam usor cu o lingura de lemn de sus in jos.

Turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Verificam cu ajutorul unei scobitori daca blatul este copt, cand nu ramane nimic pe batisor scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

In timp ce blatul se coace pregatim 250 de ml de cafea, la care adaugam 1 plic de zahar vanilat si o esenta de rom, apoi lasam sa se racoreasca.

Punem blatul pe un platou (avem grija ca inainte sa desprindem crusta de deasupra) si insiropam cu cafea. Pregatim glazura de cacao si o intindem pe toata suprafata tortului, lasam sa se intareasca, iar la final presaram nuca de cocos alba.

Simplu ...rapid... si gustos !!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei