Daca e sfarsit de saptamana e si ceva dulce. Pentru aceste zile ploiase de toamna-iarna va recomand o delicioasa tarta cu mere si o ceasca cu ceai fierbinte alaturi ...face minuni combinatia. Parfumul de mar copt, scortisoara si esenta de rom ...este ideal ...

Ingrediente:
  • 5 mere mari romanesti
  • 2 oua
  • aprox. 250 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 2 linguri de miere
  • scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie sau de portocala
  • cateva migdale, nuci, stafide si caise confiate
Curatam de coaja merele si le taiem in felii potrivite. Adaugam migdalele tocate, nucile, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si caisele confiate (taiate marunt), apoi stropim cu esenta de rom si pudram cu scortisoara si zahar vanilat. Lasam deoparte.

Separat ne ocupam de compozitia tartei. Mixam 2 oua impreuna cu zahar si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit adaugam in faina amestecata cu praful de copt. In aceasta compozitie amestecam merele, insa oprim cateva pentru a orna suprafata tartei.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compzitia de tarta, punem deasupra merele ramase si dam la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute la 180 de grade. Verificam cu ajutorul unei scobitori ca tarta este gata.

O lasam sa se racoreasca si apoi o pudram cu zahar. Pofta buna!!!


0 Comentarii