TARTA CU MERE
Daca e sfarsit de saptamana e si ceva dulce. Pentru aceste zile ploiase de toamna-iarna va recomand o delicioasa tarta cu mere si o ceasca cu ceai fierbinte alaturi ...face minuni combinatia. Parfumul de mar copt, scortisoara si esenta de rom ...este ideal ...
Ingrediente:
Separat ne ocupam de compozitia tartei. Mixam 2 oua impreuna cu zahar si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit adaugam in faina amestecata cu praful de copt. In aceasta compozitie amestecam merele, insa oprim cateva pentru a orna suprafata tartei.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compzitia de tarta, punem deasupra merele ramase si dam la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute la 180 de grade. Verificam cu ajutorul unei scobitori ca tarta este gata.
O lasam sa se raceasca si apoi o pudram cu zahar. Pofta buna!!!
- 5 mere mari romanesti
- 2 oua
- aprox. 250 grame faina
- 100 grame zahar
- 2 linguri de miere
- scortisoara
- 2 pliculete zahar vanilat
- esenta de rom
- 1 plic praf de copt
- coaja de lamaie sau de portocala
- cateva migdale, nuci, stafide si caise confiate
Separat ne ocupam de compozitia tartei. Mixam 2 oua impreuna cu zahar si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit adaugam in faina amestecata cu praful de copt. In aceasta compozitie amestecam merele, insa oprim cateva pentru a orna suprafata tartei.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compzitia de tarta, punem deasupra merele ramase si dam la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute la 180 de grade. Verificam cu ajutorul unei scobitori ca tarta este gata.
O lasam sa se raceasca si apoi o pudram cu zahar. Pofta buna!!!
0 Comentarii