joi, 29 octombrie 2009

SUPA CREMA DE LINTE

Dupa o perioada cu mese copioase incerc sa pregatesc mancaruri mai usurele bazate pe legume. Din aceste considerente am ales sa fac o supa crema de linte, foarte hranitoare si foarte gustoasa (din punctul meu de vedere). Poate fi pregatita in perioadele de post.
Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi. Nu contine colesterol si aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare (aceeasi sursa de informatii, wiki).

Ingrediente:
  • 200 grame linte
  • o jumatate de ceapa
  • telina
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • o tulpina de telina
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat
  • sare, piper si boia

Curatam toate legume, le taiem in bucatele (mai putin rosiile) si le punem la fiert impreuna cu lintea si 2 linguri ulei de masline. Cand legumele au fiert adaugam rosiile date pe razatoare si condimentam cu sare, piper si boia. Lasam sa mai fiarba inca 15 minute, iar apoi luam vasul de pe foc. Lasam sa se racoresca si mixam supa. Putem sa adaugam si cateva seminte de floarea soarelui. La final presaram patrunjel proaspat tocat marunt.

Pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei