miercuri, 7 octombrie 2009

PRANZUL LA PACHETEL

Cu aceasta reteta de salata incep un nou capitol numit "pachetel" si care vizeaza idei pentru mancarea pentru serviciu. Multi dintre noi nu au timp pentru pranz: o multime de cerinte, sedinte, intalniri si tot asa ...cu toate acestea trebuie sa ne gasim ragazul de a lua si masa de pranz. Cu totii ne-am saturat de pizza sau friptura de pui de la firmele de catering sau de aceeasi mancare de la cantina din colt. Ce-ar fi daca am pregati ceva gustos si sanatos chiar noi!
Intentionez asadar sa va provoc la o discutie despre ce mancam la pranz daca suntem la serviciu.

Ingrediente:
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 oua
  • 3 castraveti murati
  • 2 morcovi murati
  • cateva feliute de ghiudem
  • bucati de masline verzi
  • putina ceapa rosie (optional)
  • ulei de masline
  • otet de mere
  • sare, piper, chili
  • patrunjel
Fierbem cartofii in coaja in apa cu sare si ii lasam deoparte sa se raceasca. Fierbem si ouale pe care le introducem in apa rece pentru a se curata cat mai usor de coaja.
Intre timp taiem celelalte ingrediente: castravetii si morcovii murati, ghiudemul, ceapa rosie (daca adaugam) si maslinele. Curatam de coaja ouale si cartofii, le taiem si le adaugam la salata noastra. Adaugam ulei de masline si otet de mere dupa gust. Condimentam cu sare, piper si chili si amestecam bine, dar cu grija pentru a nu sfarama prea tare cartofii.
La final ornam cu patrunjel. Pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei