vineri, 23 octombrie 2009

PRAJITURA CU MAC GLAZURATA

Am gasit aceasta reteta de prajitura in revistuta "Carticica practica" nr.9. Am facut mici schimbari: introducand faina integrala, adaugand mai putina margarina, mai multa miere si mai putin zahar ...iata ce-a iesit. La gust se aseamana un pic cu turta dulce facuta in casa. Concluzia: simplu, rapid si gustos.

Ingrediente:
  • 200 grame margarina
  • 100 grame zahar pudra
  • 3 linguri seminte mac
  • 2 linguri de miere
  • o mana de nuci
  • 250 ml apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 grame faina alba
  • 200 grame faina integrala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 plic glazura ciocolata
  • 1 plic glazura caramel

Intr-un vas punem margarima la temperatura camerei (obligatoriu), zaharul pudra, un praf de sare si un plic de zahar vanilat, mixam bine pana obtinem o crema omogena, apoi adaugam treptat apa minerala, faina amestecata cu praful de copt, nucile tocate sau pisate si macul. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 de minute. Verificam cu o scobitoare daca prajitura noastra este gata. Scoatem tava din cuptor si o dam deoparte, timp in care pregatim cele doua glazuri (conform intructiunilor de pe ambalaj).

Cand prajitura s-a racorit putem sa o glazuram. Eu am folosit doua glazuri diferite ca si culoare si m-am jucat putin alternand culorile.

Taiem in patratele, romburi sau orice alta forma dorim si putem sa trecem la atac. Dupa cum puteti observa din imagini, prajiturica nu este pufoasa, insa este absolut delicioasa. Se pastreaza la frigider, acopetita cu folie alimentara.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei