luni, 12 octombrie 2009

CREMA DE CONOPIDA

Daca doriti sa experimentati ceva nou, deosebit si va mai place si conopida, va recomand aceasta salatica. Este ideala pentru o gustare de dupa amiaza sau chiar pentru masa de seara, pentru aceia dintre dvs. care tineti la silueta :).
Reteta o stiu de la colegul meu, Alex.

Ingrediente:

  • o conopida mica
  • jumatate de legatura de marar
  • 100 grame smantana/iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva bucatele de usturoi
  • sare, piper
Spalam conopida, o desfacem in bucatele cat mai mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa si putina sare. Cand e gata, scurgem de apa si lasam sa se racoreasca.
Intr-un vas cu peretii inalti, punem buchetele de conopida fiarta, mararul intreg, uleiul de masline, sare, piper, usturoi si smantana. Mixam bine pana obtinem o pasta omogena.
Se serveste cu paine prajita sau chiar cu paine tip Wassa.
Noi am trecut-o si la pachetel.
Pofta buna!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei