vineri, 18 septembrie 2009

PRAJITURA FLUTURAS

Rasfoind intr-o buna zi BBC.com, am ajuns la sectiunea GoodFood unde printre altele am gasit o reteta delicoasa de prajitura cu morcov. Da, exact cu morcov ...foarte cunoscuta in vest ...celebra Carrot cake sau Passion Cake. Este prima data cand o pregatesc si spre marea mea surprindere a iesit chiar foarte buna.

Ingrediente:
  • 150 grame zahar
  • 3 oua mari
  • 175 ml ulei
  • 3 morcovi potriviti
  • zeama de la o portocala
  • 175 grame faina
  • o lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • cativa miezi de nuci
  • optional stafide
  • ciocolata pentru ornat
Intr-un vas amestecam uleiul, ouale, zaharul, un praf de sare si amestecam bine cu o lingura de lemn. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea cea mai mica. Adaugam morcovul, stafidele, nucile si zeama de lamaie la compozitia initiala.
Intr-un al doilea vas amestecam faina cu praful de copt, scotisoara si zaharul vanilat. Turnam ingredientele uscate peste cele lichide si omogenizam bine, aceasta compozitie va capata o textura cremoasa.

Turnam aluatul obtinut in forma de fluturas (in cazul nostru) si dam la cuptor pentru 40-45 de minute.

Cand prajitura s-a rumenit si trece si testul scobitoarei inseamna ca este gata. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar. Daca va place altceva, puteti sa adaugati un alt topping.

Va doresc sa aveti pofta ...si un week-end minunat!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei