Unora dintre noi ne plac "chestiile" iuti ...azi vreau sa va impartasesc o reteta un pic mai iute. Prima data am incercat aceste pastai la matusica mea si de atunci sunt trecute pe lista de bunatati conservate pentru iarna.
Ideea acestor pastai este ca inlocuiesc cu succes ardei iuti si putem sa le pregatim dupa cum dorim (mai iuti au mai putin iuti). Sunt excelente pentru ciorbe si se pastreaza asemenea unor ardeilor (in camara la loc ferit de umezeala si caldura).

Ingrediente:
  • pastai fideluta (cele fara ate)
  • ardei iuti
  • saramura (1 parte apa/2 parti de otet si sare)
Cantitatile difera in functie de numarul de borcane pe care doriti sa le pregatiti.
Curatam pastaile si taiem bucatele ardeii iuti. In borcane sterilizate punem un strat de ardei iute, apoi aranjam rand pe rand pastaile alternand culorile. Incercam pe cat posibil sa alegem pastai de aceeasi lungime. La final adaugam din nou un strat de ardei iuti.
Pregatim saramura: punem la fiert apa, otet (1/2 este proportia) si sare. Tinem pe foc si amestecam pana  cand sarea se topeste. Adaugam aceasta saramura calduta peste pastai, iar apoi punem borcanelor capace. Pastram pastaile in camara. Pastaile vor deveni iuti si sunt inlocuiesc cu succes ardeii iuti. Iutelea va depinde de cantitatea de ardei iuti si de iutimea acestora. Pofta buna!


0 Comentarii