In fiecare dimineata domnul Mircea intra in birou si ne aduce ziarele, din cinci zile ale saptamanii, doar una imi face cu ochiul, martea. Libertatea de marti are retete si iata si sursa mea de inspiratie pentru aceste fursecuri. Sunt asemanatoare batoanelor cu susan pe care le cumparam de la magazin.
 
Ingrediente:
  • 300 grame zahar
  • 230 grame seminte cu susan
  • 300 grame faina
  • zeama si coaja de la lamaie
  • 125 grame unt topit
Prajim semintele de susan intr-o tava in cuptorul incins timp de 10 minute tinand usa deschisa. Topim untul impreuna cu zaharul si amestecam pana cand zaharul se dizolva. Faina o amestecam impreuna cu susanul, coaja si zeama de lamaie si un praf de sare, iar la final punem untul topit. Omogenizam bine si obtinem un aluat pe care il dam la frigider pentru aproximativ doua ore.
Incingem cuptrul bine bine. Aluatul il intindem in foaie de aproximativ jumatate de centimetru si formam un pahar mic cercuri pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem intre 5-10 minute fiecare serie de fursecuri. Daca ii dorim mai crocantosi ii lasam pana devin mai aramii. Se pastreaza pana la o saptamana daca ii tinem intr-o punga de plastic.
Va doresc pofta buna !


0 Comentarii