joi, 24 septembrie 2009

CIORBA DE FASOLE SI COSTITE TARANESTI

Ce poate fi mai bun decat o portie de ciorba romaneasca? Hmmm un hamburger, o portie de Crispy Strips ...nuuuu! Mancarea gatita este de neinlocuit ...junk foodul isi are si el rostul, insa nu incape in discutia noastra. Revenind la ciorba noastra, varianta cu fasole si costite taranesti este una dintre preferatele mele.

Ingrediente:
  • 500 grame costite taranesti (Angst - foarte bune si gustoase)
  • 2 pumni de boabe de fasole (de la piata)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu si 1 verde
  • 4 rosii mari
  • 2 linguri amestec de legume uscate Sanovita
  • sare si piper
  • 1 ceapa rosie (pentru servire)
  • marar
  • tarhon
Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala).
Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si punem din nou la fiert intr-o apa noua. Intre timp taiem marunt morcovul, telina, ceapa si ardeii grasi. Lasam sa fiarba. Verificam daca boabele sunt fierte si adunam cu ajutorul unei linguri de lemn cojitele. Taiem costitele taranesti in bucati si le adaugam in oala, avand grija sa adunam spuma pe care carnea o va forma la suprafata ciorbei (in foto2 se poate vedea spuma cu pricina).
Adaugam zarzavatul tocat, o lingura de ulei de masline si lasam la fiert in continuare la foc mic. Condimentam dupa gust cu sare, piper si amestec de legume uscate Sanovita. Cand legumele sunt fierte adaugam dele 4 rosii date pe razatoare.
Lasam sa fiarba in continuare 15-20 minute, luam de pe foc si adaugam mararul proaspat tocat si tarhon (proaspat sau uscat). Ciorba se serveste cu ceapa rosie taiata, presarata cu sare si stropita cu otet.
S-aveti pofta ....si week-end insorit tuturor!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei