luni, 28 septembrie 2009

CHEC UN PIC TIGRAT

Iata o idee de ceva dulce atunci cand nu aveti inspiratie si nici prea mult timp de stat in bucatarie. Cand imi raman albusuri de la alte preparate, le congelez si le valorific la prajituri. Asa am facut si week-endul ce-a trecut cand am facut un mic chec tigros ...numa' bun la cacao cu lapte si cafea.

Ingrediente:
  • 2 albusuri
  • 3 oua
  • faina (cat cuprinde)
  • 5 linguri de zahar brun
  • cateva bucatele de nuca
  • 2 linguri de ulei
  • 2 plicutele zahar vanilinat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare

Batem cele 5 albusuri spuma. Adaugam cate o lingura de zahar si un plic de zahar vanilat si continuam sa mixam. Intr-un alt vas amestecam cele trei galbensurile impreuna cu un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei. Amestecul de galbenusuri il adaugam la albusurile batute spuma, precum si faina cu praful de copt si nucile pisate. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Luam 1/4 din compozitie si ii adaugam cacao.

Intr-o forma de copt punem cateva linguri de compozitie alba pentru a acoperi intreaga suprafata, apoi in mijlocul acesteia punem compozitie cu cacao si asteptam sa se intinda. Alternam compozitia alba cu cea de cacao pana le terminam.

Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Atentie: verificam daca este facut checul nostru cu ajutorul testului scobitoarei.

Este ideal pentru cafeluta de dimineata, sau pur si simplu cu o cana de ceai ...

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei