miercuri, 19 august 2009

PIZZA DE VARA

Cu aceasta pizza am testat noul cuptor cumparat pentru noua bucatarie. Am ramas foarte placut surprinsa de cat de sprinten si ager este, concluzia: isi face toti banii. Pizza facuta in casa este una dintre mancarurile mele preferate. Acum pe timp de vara avem la dispozitie o multime de legume proaspete, asadar sa profitam. Cum aveam rosii de la bunica din gradina am pregatit si un delicios sos. Iata cum am procedat.

Ingrediente pentru doua pizza medii:

Aluatul:
  • 500 grame faina
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • oregano
  • sare
Sosul de pizza:
  • 5 rosii coapte coapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • oregano si chili
  • saresi piper
In plus:
  • 3 felii sunca de Praga
  • 1 ardei gras rosu si 1 verde
  • masline
  • cascaval
Pregatim pentru inceput maiua din drojdie la care adaugam doua linguri de apa calduta. Presaram faina si omogenizam, apoi lasam 10 minute la crescut. Aceasta maia o adaugam la restul ingredientelor pentru aluat si framantam. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim sosul de rosii: spalam rosiile, le taiem pe jumatate si dam pe razatoare. Strecuram bine acest suc de rosii pentru a elimina semintele. Punem intr-un vas sucul obtinut si dam la foc mic. Adaugam uleiul de masline, sare, chili si oregano, apoi lasam pana scade si devine un sos consistent.

Cand aluatul a crescut il taiem in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem bine direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu sos de rosii, iar apoi adaugam un strat fin de cascaval ras. Urmeaza bucati de sunca de Praga, ardei gras rosu si verde si masline. Putem sa mai presaram acum putin oregano, iar la final inca un strat fin de cascaval ras.

Coacem in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute. La fel procedam si cu cea de-a doua pizza. Se serveste calda cu sosul de rosii.

Va doresc pofta buna si o zi cat mai buna !!!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei