joi, 13 august 2009

BRIOSE CU AFINE SI CEREALE

Ingrediente:

  • 1 cubulet drojdie (25 grame)
  • 250 ml lapte caldut
  • 180 grame zahar
  • 2 oua
  • 500 grame faina
  • 200 grame unt
  • 100 grame cereale
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Topim drojdia adaugand o lingura de zahar, doua de lapte si putina faina. Lasam la dospit timp de 5 minute. Adaugam maiaua astfel pregatita in mijlocul fainii, peste care punem treptat ouale unul cate unul, restul de lapte, untul topit, zaharul, esenta, cerealele si un praf de sare. Framantam un aluat, iar la final adaugam afinele, insa amestecam usor pentru a nu le zdrobi. Lasam la dospit timp de 30-40 de minute.
Pregatim formele de briose cu hartiutele speciale. Puneam aluat in fiecare si mai adaugam la suprafata afine. Coacem aproximativ 30 de minute. Pudram cu zahar.
Pofta buna!

















Copyright © 2014 În bucataria Sabinei