joi, 23 iulie 2009

ROSIOARE CU TON

Dupa cum ati observat in ultima vreme am postat retete simple, usor de preparat si care contin multe legume. Este recomandat ca pe timpul verii sa mancam cat mai multe legume pregatite cat mai putin termic.
De aceea azi va propun o salata de ton cu masline, cu multa verdeata, servita in cosulete de rosii ...concluzia: sanatoasa si gustoasa.

Ingrediente:

  • 3 rosii
  • 1 cutie de ton in suc propriu
  • 1/2 lamaie
  • cateva masline
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • sare si piper
Incepem cu tonul, desfacem cutia si scurgem bine de sucul propriu :). Sceoatem samburii de la masline si le taiem in bucatele mici. Taiem patrunjelul marunt. Amestecam tonul, maslinele, patrunjelul, zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Taiem un capacel la fiecare rosie si scoatem miezul din interior, apoi le lasam cateva minute sa se usuce. Umplem rosioarele cu ton, le punem capacelul taiat mai devreme si decoram cu patrunjel. Dam la frigider pana in momentul servirii. Pofta buna!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei