vineri, 5 iunie 2009

CLATITE CU MAC

Ingrediente:

Pentru clatite :
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 500 grame faina
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • esente
  • sare
Pentru crema de mac:
  • 3 oua
  • 750 ml lapte
  • 100 grame mac
  • 75 grame faina
  • 250 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
  • sare
Facem compozitia pantru aluatul de clatite. Rand pe rand coace clatitele. Eu de obicei folosesc tigaia antiadevrenta pentru a nu mai adauga ulei.
Pentru crema amestecam cele trei oua cu faina, zaharul pudra si macul. Treptat adaugam laptele si punand vasul la foc potrivit. Trebuie sa fim atente si sa amestecam in continuu, deoarece pot aparea cocoloase. Firbem aproximativ 5 minute amestecand constant. Lasam sa se raceasca un pic si apoi putem sa umplem clatitele cu crema de mac.
Sunt absolut delicoase, eu am fost tare uimita de cat de bune pot fi cu aceasta umplutura.
Va doresc pofta buna si astept impresiile voastre!!!

















Copyright © 2014 În bucataria Sabinei