sâmbătă, 25 aprilie 2009

MINICHOUX A LA CREME SI PROFITEROL

In fiecare duminca aveam program "cultural" :), mama ne ducea pe mine si pe fratele meu la teatru Tandarica (teatru de papusi). Si acum mi-aduc aminte de cateva piese si de sala plina de prichindei si de zumzetul acestora :).
Dupa ce vizionam piesa, asteptam cu nerabdare partea a doua a iesirii ...o prajitura la cofetaria Bucuresti. Pentru mine era un palat ...incaperi inalte, cu o multime de mese, multe multe vitrine pline cu prajituri care-ti faceau cu ochiu. Azi in locul cofetariei de pe Calea Victoriei este un mare magazin de fite ...
Cel mai mult si cel mai mult imi placea profiterolul ...Iata ca v-am dezvaluit si sursa mea de inspiratie :) Dar sa incepem a povesti si cate ceva despre reteta.
Ingrediente:
  • 125 grame faina
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • 100 ml unt topit/ulei
  • praf de sare
  • crema de vanilie Darling
  • 100 grame cioco pentru glazura
  • inghetata
  • frisca
Intr-un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina deodata. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi adaugam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa putin unt, luam cate putin din aluat si incercam sa-i dam o forma cat mai rotunda. Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s-au rumenit le scoatem pentru ca sunt gata. Le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema de vanilie conform informatiilor de pe plic si topim ciocolata.


Taiem gogosele pe jumatate si le punem crema de vanilie si le ornam cu cicolata topita. Le dam la frigider pentru a se intari. Intre timp cumparam inghetata de vanilie, Finetti sticks si frisca.


Si acum avem tot ce ne trebuie pentru a pregati un delicios profiterol. Intr-o cupa sau intr-un castronel punem doua gogosele, inghetata de vanilie si orma frisca. Glazuram cu ciocolata topita si la final punem un Finetti stick. Sper ca v-a placut propunerea mea pentru acest week-end: un dulce racoritor si de efect. Va urez pofta buna si week-end placut in continuare :) !!!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei