duminică, 12 aprilie 2009

IEPURASI COCONASI

Ingrediente:

  • 500 grame faina
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 280 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 praf sare
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • cateva stafide si migdale (pentru ochi si nas)
In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca.
Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura camerei si sarea, framantam bine. Lasam aluatul la dospit 40 minute la loc cald.
Framantam bine aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si faceti 16 bilute. Le aplatizam si taiem cu un cutit pana la jumatate, dansu-le forma unui cap cu urechi lungi. Daca mai e cazul taiem usrplusul de alaut cu un cutit. Punem iepurasii in tava cu hartie de copt, ii aceoperim cu un servet si ii mai lasam 20 minute, la loc cald. Incalzim cuptorul.
Amestecam galbenusul cu 2 linguri de lapte si ungem iepurasi. Pentru ochi punem stafide, iar pentru dintii iepurasilor coconasi migdalele. Coacem aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor), dar verificam si mai inainte ca „sub talpa sa fie rumena”. Dupa ce s-au racit putin, putem presara zahar pudra.
Sursa de inspiratiune: revista Ioana
Iata si rezultatul final:

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei