joi, 26 martie 2009

TORT ARICI POGONICI

Ingrediente:
  • 500 grame biscuiti populari
  • 3 linguri mari cu miere
  • 4 linguri cacao
  • 100 grame zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 grame nuca
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame unt
  • 2 esente de rom
  • 300 ml cafea/lapte cu ciocolata
  • stafide
  • un praf de sare
Pentru crema si pentru ornare:
  • o cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar
  • o cescuta de cafea pregatita
  • 2 linguri de cacao
  • cereale de ciocolata (pentru tepi)
Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata.
Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau cafea. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru o ora pentru a se intrepatrunde aromele.
Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute.


Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza corpul ariciului. "Aluatul" este moale si se modeleaza foarte usor. Se pune si crema de mascarpone peste, iar apoi se infig cerealele de ciocolata, care imita tepii.I se pun ochii si nasul din aceleasi cereale.
Se da la frigider pentru 2-3 ore. Este un desert simplu, gustos si aspectuos, ideal pentru masa de Paste. Eu deja am inceput antrenamentele la capitolul dulciuri.
Pofta buna!

2012.
Diana a pregatit tortuletul Arici. Nu-i asa ca arata super bine?



Bravo, Diana!!!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei