sâmbătă, 7 februarie 2009

PRICOMIGDALE

Ingrediente:
  • 6 albusuri
  • 250 grame migdale nesarate si macinate
  • 150 grame de zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 3 linguri cu faina
  • cateva migdale intregi
  • un praf de sare
Pentru inceput batem spuma albusurile, impreuna cu zaharul si un praf de sare. Macinam migalele si le adaugam in compozitia de albusuri impreuna cu faina si mierea.

Amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Luam apoi cate un pic din aceasta compozitie si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul fiecarui fursec punem cate o pricomigdala intreaga.

Dam la cuptor tava noastra aproximativ 30 de minute. Dupa primele 20 de minute verificam pricomigdalele, daca sunt rumene pe talpa atunci le scoatem. Sunt foarte gustoase si aromate. Migdalele pot fi inlocuite cu nuci, insa nu vor mai fi pricomigdale ....ci prico-nuci.

Sunt senzationale langa o cescuta de cafea ...duminica dupa-amiza. Pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei