sâmbătă, 14 februarie 2009

LEGUME LA CUPTOR

Ingrediente:
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • cateva bucatele brocoli
  • 1 telina mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cutie de porumb
  • 1 sfecla rosie
  • rozmarin proaspat
  • oregano uscat
  • ulei de masline
  • sare si piper
Pentru inceput punem la copt in cuptor sfecla rosie. Curatam si taiem cartofii, morcovii si telina, apoi le punem la fiert. Cand sunt fierte pe jumatate luam legumele si le punem intr-un vas uns cu ulei de masline, adaugam brocoli, rozmarin, oregano, catei de usturoi necuratati si zobiti, condimentam cu sare si piper din belsug. Turnam o cescuta de apa si alte doua linguri de ulei de masline.
Incercam sfecla din cuptor, aceasta este gata cand devine moale la apasare. Scoatem sfecla, o lasam sa se raceasca si introducem la cuptor legumele timp de 30 de minute.
Curatam apoi sfecla si o taiem bucatele mici, pe care le amestecam cu porumb. Condimentam cu sare si piper. Unele persoane fierb sfecla, insa eu consider ca este mai gustoasa cand este pregatita la cuptor.
Servim legumele alaturi de salata de sfecla si porumb. Este un preparat colorat si gustos pentru cei care prefera legumele. Pofta buna va urez!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei