sâmbătă, 2 august 2008

SUPA DE GULAS

Ingrediente:
  • 400 grame carne vita si/sau porc
  • 2 ceape
  • 3 cartofi
  • paprika dulce si iute
  • praf de chimen
  • sare, piper
  • 300 grame suc de rosii si bulion
  • ulei de masline
Carnea se pune la fiert in apa cu sare si se spumuieste pana supa ramane clara. Dupa ce carnea a fiert, se adauga ceapa crestata doar si 3 cartofi taiati cubulete. Se lasa sa fiarba in continuare la foc potrivit. Intre timp, intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, apoi se adauga sosul de rosii impreuna cu paprika, chimenul macinat, piper, sare si o cescuta de apa.


Acest sos se adauga peste supa si se continua fieberea, amestecand din cand in cand. Se gusta si se condimenteaza daca mai este cazul. Se pot face si galuste mici de faina (1 ou+ 4 linguri de faina), care se adauga de asemenea in supa.



Se serveste cat mai fierbinte. Pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei