sâmbătă, 21 iunie 2008

TORT BRAZILIAN - Gabi Cara

Pentru blat:

  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta vanilie + o tava rotunda 24 cm
Pentru umplutura (spuma de ciocolata si banane caramelizate):
  • 200 grame ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana dulce (frisca)
  • 3 banane
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
Pentru insiroparea blatului:
un sirop din apa, 2 linguri zahar si o sticluta esenta de rom

Pentru grazura:
  • 100 grame ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana dulce
Prepararea blatului. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul,un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. Galbenusurile le batem impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Combinam faina cu praful de copt si 2 linguri de cacao. Amestecam cele doua compozitii impreuna cu faina. Turnam compozitia rezultata intr o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/hartie de copt. Eu am cumparat o tava de silicon si sunt foarte multumita.










Coaceti pentru 20-25 minute. Cand e gata scoateti blatul si lasati l la racit, iar apoi taiati l in doua. Topiti ciocolata. Bateti frisca. La bain-marin topiti ciocolata (200 grame), iar cand e gata, luati cratita de pe aburi si incorporati frisca batuta.
Taiem bananele bucatele. Intr-o cratita puneti cele 2 linguri de zahar cu cele 3 linguri de apa si puneti pe foc mic, amestecand din cand in cand pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul incepe sa si schimbe usor culoarea. Puneti bananele in cratita si amestecati usor. Lasati le 3-4 minute, intorcandu-le cu grija din cand in cand. Lasati le apoi sa se raceasca.










Puneti marginea tortierei pe o farfurie si puneti primul brat, insiropati l, iar apoi turnati deasupra jumatate din spuma de ciocolata. Deasupra adaugati bananele, peste care turnati restul de spuma si asezati al doilea blat, pe care apoi il insiropati. Dati la frigider pana preparati glazura.
Topiti 100 grame ciocolata cu 100 ml frisca.
Turnati apoi glazura pe tort. Lasati la frigider 2-3 ore dupa care scoateti marginea tortierei de pe tort. Decorati cu cacao pudra si carlionti sau fulgi de ciocolata






















Copyright © 2014 În bucataria Sabinei