Ingrediente:

  • 350 g cartofi fierti in coaja
  • 80 g faina
  • 30 g gris
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 10-12 prune mici
  • 100 g pesmet
  • 30 g unt
  • scortisoara
  • sare
  1.  
    Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca, se decojesc si se paseaza pana se formeaza un piure.
  2. Se adauga faina, grisul, oul si se omogenizeaza pana se obtine un aluat consistent.
  3. Prunele se spala, li se indeparteaza samburii si presara cu scortisoara in interior.
  4. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga pesmetul si cand acesta din urma devine mai inchis la culoare se ia de pe foc. Dupa ce pesmetul se raceste se adauga scortisoara si cele 3 linguri de zahar.
  5. Pentru modelarea galustelor este necesar un castron cu apa in care se vor umezi mainile. Se ia cate o bucata de aluat se aplatizeaza, se pune prune si apoi i se da forma rotunda.
  6. Intr-un vas se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca se pot adauga galustele sa fiarba. Dupa ce s-au ridicat la suprafata se mai lasa sa fiarba 5 minute. 
  7. Galustele se scurg de apa si se dau prin amestecul de pesmet si scortisoara. 

 

 

 Pofta buna!

0 Comentarii