GALUSTE CU PRUNE
Ingrediente:
- 350 g cartofi fierti in coaja
- 80 g faina
- 30 g gris
- 3 linguri de zahar
- 1 ou
- 10-12 prune mici
- 100 g pesmet
- 30 g unt
- scortisoara
- sare
- Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca, se decojesc si se paseaza pana se formeaza un piure.
- Se adauga faina, grisul, oul si se omogenizeaza pana se obtine un aluat consistent.
- Prunele se spala, li se indeparteaza samburii si presara cu scortisoara in interior.
- Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga pesmetul si cand acesta din urma devine mai inchis la culoare se ia de pe foc. Dupa ce pesmetul se raceste se adauga scortisoara si cele 3 linguri de zahar.
- Pentru modelarea galustelor este necesar un castron cu apa in care se vor umezi mainile. Se ia cate o bucata de aluat se aplatizeaza, se pune prune si apoi i se da forma rotunda.
- Intr-un vas se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca se pot adauga galustele sa fiarba. Dupa ce s-au ridicat la suprafata se mai lasa sa fiarba 5 minute.
- Galustele se scurg de apa si se dau prin amestecul de pesmet si scortisoara.
Pofta buna!
0 Comentarii