Ingredinte:

  • 250 g faina
  • 80 g cacao
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 250 g chefir
  • 125 cafea/cacao cu lapte
  • 150 g crema de branza + 1 galbenus + 50 g zahar
  • sare

 

  1. Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol.
  2. Untul se topeste si se lasa la racit.
  3. Intr-un alt bol se amesteca ingredientele lichide.
  4. Se toarna ingredientele uscate peste cele lichide si se omogenizeaza pana se obtine un aluat consistent.
  5. Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Se pregateste crema de branza cu un galbenus si 50g de zahar, apoi se adauga din loc in loc pe suprafata prajiturii, creand cu ajutorul unui bat un model asimetric.
  7. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand trece testul scobitorii.
  8. Se lasa la racit si apoi se portioneaza.

Pofta buna!

0 Comentarii