Rulada cu ricotta si fistic este descoperirea de Jamie Oliver in Sicilia la una dintre senioarele, pe care le viziteaza intr-una din seriile difuzate de Tv Paprika. Crema pe baza de ricotta, fistic si scortisoara este o combinatie de succes. Personal mi-a placut foarte mult si v-o recomand cu mult drag.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • zahar
  • 80 g faina 000
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g ricotta
  • 150 g zahar
  • 50g fistic tocat
  • scortisoara
  • optional - ciocolata 
  • un praf de sare

  1. Pentru blatul de rulada, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se omogenizeaza si se adauga deodata peste spuma de albusuri impreuna cu faina si vanilia. 
  2. Cu o spatula se incorporeaza usor faina, avand grija sa nu ramana cocoloase. 
  3. Compozitia obtinuta se pune in strat uniform intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor preincalzit la 180 grade pana cand se rumeneste. 
  4. Dupa coacere aluatul se ruleaza pentru a lua forma unui rulou imediat ce poate fi modelata. 
  5. Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca,se intinde peste blat in strat uniform si se ruleaza. Rulada se decoreaza cu fistic si se pastreaza in frigider.

Pofta buna!

0 Comentarii