Ingrediente pentru 2 portii:

  • 300 g ciuperci
  • 300 g carne pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura amidon/faina
  • 200 g smantana 30%
  • 200 ml lapte
  • sare si piper 
  • fulgi de chili
  1. Se pregatesc ingredientele: ceapa si ciupercile se curata si se toata, carnea de pui se taie in bucati potrivite. Smantana si lapte se lasa pe blatul de lucru, pentru a ajunge la temperatura camerei.
  2. Intr-o tigaie se prajeste ceapa impreuna cu puiul tait bucati, apoi se adauga ciupercile.
  3. Intr-un vas se dizolva amidonul/faina cu smantana si laptele.
  4. Cand apa eliminata de ciuperci s-a evaporat, se adauga amestecul de smantana si se condimenteaza dupa gust.
  5. Tocanita se fierbe pana cand sosul se ingroasa. Se poate servi alaturi de o portie de mamaliga.


Pofta buna!







0 Comentarii