TOCANITA DE CIUPERCI CU SMANTANA
Ingrediente pentru 2 portii:

- 300 g ciuperci
- 300 g carne pui
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri ulei
- 1 lingura amidon/faina
- 200 g smantana 30%
- 200 ml lapte
- sare si piper
- fulgi de chili
- Se pregatesc ingredientele: ceapa si ciupercile se curata si se toata, carnea de pui se taie in bucati potrivite. Smantana si lapte se lasa pe blatul de lucru, pentru a ajunge la temperatura camerei.
- Intr-o tigaie se prajeste ceapa impreuna cu puiul tait bucati, apoi se adauga ciupercile.
- Intr-un vas se dizolva amidonul/faina cu smantana si laptele.
- Cand apa eliminata de ciuperci s-a evaporat, se adauga amestecul de smantana si se condimenteaza dupa gust.
- Tocanita se fierbe pana cand sosul se ingroasa. Se poate servi alaturi de o portie de mamaliga.
Pofta buna!

0 Comentarii