RULOURI CU BRANZA SARATA
- 200 grame faina 000
- 100 ml lapte
- 35 grame unt
- 1 galbenus
- 100 grame branza telemea sarata
- 2 linguri smantana 30% grasime
- 15 grame drojdie proaspata
- sare
- susan
- ierburi aromatice
Mod de preparare:
- Drojdia se dizolva in cateva linguri de lapte cald, se adauga putina faina pentru a forma o maia, care se lasa sa creasca.
- Se adauga galbenusul (albusul nu se adauga deoarece intareste aluatul dupa coacere), laptele cald, untul topit si un praf de sare. Daca va plac ierburile aromatice puteti adauga acum - oregano, busuioc, ierburi de Provence, etc.
- Aluatul se lasa sa dospeasca timp de 1 ora.
- Se intinde se intinde intr-o forma dreptunghiulara, se unge cu cele doua linguri de smantana si se rade pe toata suprafata branza telemea.
5. Se ruleaza intr-un sul si se portioneaza in bucati de 1 cm.Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se presara cu susan.
0 Comentarii