Cand pofta nu-ti da pace, treci la treaba, amesteci ingredientele, aluatul dospeste, stai pe langa cuptor si astepti, mirosul de paine iti bucura sufletul, iar cand e gata papilele gustative sunt fericite ...ce poate fi mai bun decat painea calda cu un strop de unt. 
 


Ingrediente:
  • 500 grame faina
  • 20 grame drojdie proaspata
  • 350 ml apa
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 grame tarate de grau (optional)
  • oregano
  • sare
  • seminte: susan, in, dovleac, etc
  1. Faina se cerne intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, in care drojdia se dizolva impreuna cu doua trei linguri de apa. Se lasa sa dospeasca 10 minute.
  2. Se adauga sare, oregano si seminte. Treptat se pune apa calduta, ulei de masline si se framanta un aluat.
  3. Aluatul se lasa sa creasca la loc cald pana cand isi dubleaza volumul, apoi se da se imparte in 8 parti egale si li se da forma dorita.
  4. Chiflele se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius, pana cand se rumenesc.
Pofta buna!

0 Comentarii