CHIFLE CU OREGANO
Cand pofta nu-ti da pace, treci la treaba, amesteci ingredientele, aluatul dospeste, stai pe langa cuptor si astepti, mirosul de paine iti bucura sufletul, iar cand e gata papilele gustative sunt fericite ...ce poate fi mai bun decat painea calda cu un strop de unt.
Ingrediente:
- 500 grame faina
- 20 grame drojdie proaspata
- 350 ml apa
- 50 ml ulei de masline
- 50 grame tarate de grau (optional)
- oregano
- sare
- seminte: susan, in, dovleac, etc
- Faina se cerne intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, in care drojdia se dizolva impreuna cu doua trei linguri de apa. Se lasa sa dospeasca 10 minute.
- Se adauga sare, oregano si seminte. Treptat se pune apa calduta, ulei de masline si se framanta un aluat.
- Aluatul se lasa sa creasca la loc cald pana cand isi dubleaza volumul, apoi se da se imparte in 8 parti egale si li se da forma dorita.
- Chiflele se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius, pana cand se rumenesc.
Pofta buna!
0 Comentarii