Ruladele nu sunt prajiturile mele preferate, mi se par dulciuri din vremuri de mult apuse. In plus rulada de fata mi-a dat multe batai de cap, datorita dungilor, trebuia sa fie dungata precum o girafa. La cuptor s-a bronzat ceva mai mult si uite asa dungile mult dorite au disparut, asa ca a trebuit sa o curat, insa intre timp s-a si uscat si uite asa am resuscitat-o cu un prosop foarte umed.
Concluzia e ca umplutura face toti banii, iar dungile blatului te amuza intrucat iti amintesc de modelul girafei. Ideea retetei este preluata de la Cristina.

Ingrediente:

   Blat:
  • 4 oua intregi + 2 albusuri
  • 150 grame zahar
  • 1/2 pastaie vanilie/ zahar vanilinat
  • 100 grame faina
  • 1 praf de sare
    Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 150 grame ciocolata neagra (85% cacao)
Pregatirea blatului:
  1. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza faina.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare si semintele de la o jumatate pastaie de vanilie.
  3. Se incorporeaza treptat albusurile in aluat, de sus in jos.
  4. Blatul ruladei se coace la 180 de grade (timpul difera in functie de cuptor), se scoate pe un servet umed si se tine rulat pentru cateva minute.
Pregatirea cremei:
  1. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, in timp ce galbenusurile se amesteca impreuna cu doua linguri de faina si cacao.
  2. Cand laptele este pe punctul de a fierbe se adauga crema de galbenusuri si cacao.
  3. Crema se fierbe timp de 10 minute, amestecand usor pentru a nu se lipi. Vasul se ia de pe foc, se adauga imediat bucatile de ciocolata neagra impreuna cu untul, se omogenizeaza totul, apoi se lasa sa se racoreaca.
Rulada se umple cu crema de ciocolata  si se lasa la frigider pemtru cel putin o ora. 


La multi ani tuturor copiilor de azi, de ieri si de maine :)

1 Comentarii

Anonim a spus…
Nu înțeleg de ce nu sunt comentarii , pentru că pe mine m-a fascinat modul elevat și profesional de prezentare a rețetelor . Am reținut câteva rețete și țin să vă felicit !