TAJINA DE MIEL CU COUS COUS
Azi vin cu o noua incercare culinara, de data aceasta carne de miel si mirodenii arabesti, pe scurt ...tajina de miel cu garnitura de cous cous.Carnea este atat de frageda si aromata, ca nici nu-ti dai seama ca e miel.
Reteta este o combinatie de mai multe retete adunate de pe net. Iata cum am procedat:
Ingrediente:
Reteta este o combinatie de mai multe retete adunate de pe net. Iata cum am procedat:
Ingrediente:
- 500 grame carne de miel
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 2 fire de usturoi verde
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 cutie rosii in suc
- 1 radacina de ghimbir
- 1 lingura seminte chimion
- 1 lingurita praf de scortisoara
- un praf de turmeric
- 1 lingurita paprika
- sare si piper
- garnitura de cous cous
- patrunjel pentru decor
- Ceapa, usturoiul si mirodeniile (ghimbirul ras, semintele de chimion, praful de scortisoara, turmeric si paprika) se calesc timp de 10 minute.
- Se adauga mielul taiat bucati, pasta de rosii, conserva de rosii, sare si piper dupa gust.
- Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de o ora si jumatate (cu capacul pus timp de o ora si ulterior fara)
- Cu un sfert de ora inainte sa fie gata mielul, se pregateste cous cous-ul.
- Se decoreaza cu patrunjel proaspat in momentul servirii.
S-aveti pofta!
1 Comentarii