BACLAVA
Rareori mancam baclava, pentru ca este o prajitura foarte foarte dulce, insa de cand am pregatit prima data in casa, mi-am schimbat total parerea despre aceasta prajitura. Varianta aceasta contine multe nuci si ingredientul secret ...miere ...si nu suporta comparatie cu cea din comert.
Ingredinte:
- un pachet foi de placinta
- 350 grame nuca
- 150 grame unt
- 1 lingurita scortisoara
- cuisoare
- 400 ml apa
- 5 linguri de zahar
- 6-7 linguri de miere
- zeama de la 1/2 lamaie
- Nucile se rumenesc in cuptor, se maruntesc si se amesteca impreuna cu o lingurita de scortisoara.
- Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
- Se iau cate doua foi de placinta, se presara cu nuca, se strang pe jumatate, se rasucesc de ambele capete, in acelasi timp, in sensuri opuse. Rulouri obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Baclavaua se taie, se stropeste cu untul racit si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
- Se pregateste siropul: apa se fierbe timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul, un praf de sare, zeama de lamaie si cateva cuisoare. Se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga mierea.
- Cand baclavaua s-a rumenit in cuptor, se scoate tava, se lasa sa se raceasca 5 minute, iar apoi se insiropeaza. Inainte se servire se poate presara cu nuci maruntite sau fistic.
Antentie: excesul poate dauna grav siluetei :)
0 Comentarii