DOVLEAC LA CUPTOR CU MERE SI GUTUI
Parfum de toamna ...asa as putea rezuma reteta de azi ...o minunatie de arome s-au raspindit prin casa ....dovleac, gutuie, mar, scortisoara, miere si stafide...o nebunie.
Initial mi-am propus o placinta de dovleac, insa avem si multe mere si gutui ...si putin timp la dispozitie, asa ca am ramas la ...dovleac la cuptor.
Ingrediente:
- 1 dovleac (aproximativ 1 kg)
- 3 mere
- 3 gutui
- stafide
- scortisoara
- 100 ml suc de portocale
- 4-5 linguri cu miere
Spalam si curatam de coaja fructele, le taiem in bucatele potrivite si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pudram cu scortisoara din belsug si adaugam sucul de portocale (daca nu avem inlocuim cu apa, insa nu va mai fi la fel de aromat) si stafidele.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si avem grija din cand in cand sa amestecam si sa verificam daca fuctele au suficient lichid si sa nu se arda. La 180 de grade ar fi nevoie de vreo 30-35 de minute, nu mai mult. La final punem amestecul de fructe coapte in farfurii, presaram din nou scortisoara si adaugam miere.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si avem grija din cand in cand sa amestecam si sa verificam daca fuctele au suficient lichid si sa nu se arda. La 180 de grade ar fi nevoie de vreo 30-35 de minute, nu mai mult. La final punem amestecul de fructe coapte in farfurii, presaram din nou scortisoara si adaugam miere.
6 Comentarii
Doamne, cat de mult iubesc anotimpul asta, cu bogatia roadelor lui!
Multzan fain, Sabina!!!Saptamana buna!!