OMLETA CU CIUPERCI SI OUA DE PREPELITA
Se spune ca oualele de prepelita sunt mai sanatoase decat cele de gaina deoarece contin mai mult fosfor, de cinci-sapte ori mai mult fier si de n ori mai multe vitamine. Exista tot felul de cure pe baza de oua crude pentru diferite afectiuni.
Mie imi plac ca-s tare mititele, insa nu pot sa spun ca au un gust aparte fata de cele de gaina.
N-am mai pregatit demult ceva pentru sectiunea mic dejun, asa ca astazi a sosit momentul pentru o gustoasa omleta cu ciuperci si oua de prepelita. E minunat sa incepi ziua cu un mic dejun pe cinste, alaturi de cei din familie.
Ingrediente:
- o cutiuta cu 21 oua de prepelita
- 4-5 ciuperci proaspete
- 1/4 ardei iute tocat
- sare si piper
Intr-o tigaie antiaderenta se pun ciupercile, le lasam pe foc vreme de 5-6 minute avand grija sa le rasucim. Intr-o farfurie spargem toate ouale si condimentam cu sare, piper si ardei iute. Turnam amestecul de oua peste ciuperci si coacem omleta pe ambele parti.
Va recomand sa serviti alaturi de o salata de legume sau alte verdeturi! Pofta buna si o zi buna sa aveti!
0 Comentarii