Ingrediente:

  • 2 oua (de tara)
  • 1lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 grame zahar
  • o lingurita rasa praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie si de migdale
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 320 grame faina
  • 100 grame ciocolata pentru decor
Amestecam ouale cu o lingura de apa, la care adaugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. Treptat adaugam uleiul si mixam in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid dar nici tare, cat sa stea pe lingura ca in imagine.

Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc. Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin aurii si rumene pe talpa.

Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam. Sunt absolut delicioase aceste fursecuri si se pot pastra pana la 5-6 zile. Pofta buna!!!
 
Si o sectiune:

5 Comentarii

Rebeca a spus…
Tocmai le-am terminat si eu de facut,au iesit delicioase,multumesc frumos,aveti niste retete suuuuuper bune si practice,voi vizita cu placere blogu-ul cand voi fi in lipsa de inspiratie;)
Sabina a spus…
Rebeca, ma bucur ca ti-au placut!
Sabina a spus…
Te-astept cu drag oricand, la mine in bucatarie :))
Emilia a spus…
Buna Sabina! Am facut fursecurile pentru ziua de nastere a fiului meu si au fost un succes. Au iesit bestiale! Pufoase, aromate! Un adevar deliciu. Multumesc pentru reteta.
Anonim a spus…
Par delicioase multumim frumos pt reteta Cat trebuie lasate la cuptor si la Cate grade ??.sanatate multa
��