Ingrediente:
  • 500 grame faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • o mana de stafide
  • fulgi de ciocolata
  • coaja de la doua portocale
  • 150 grame zahar (eu am inlocuit cu miere)
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 pahar cu lapte caldut
  • 3 linguri ulei de masline
Intr-un castron dizolvam drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. In vasul de framantat, turnam acest amestec in mijlocul gramajoarei de faina. Lasam la dospit pentru aproximativ un sfert de ora. Adaugam restul de zahar/miere, sarea, coaja de portocale, zaharul vanilinat, laptele si uleiul de masline.Incepem asadar framantatul, aluatul devine moale si elastic. Cand e gata adaugam stafidele (inmuiate inainte) si fulgii de ciocolata. Acoperim aluatul si-l lasam sa se odihneasca o jumatate de ora. Apoi impartim aluatul in trei parti egale si impletim painica noastra.





Punem apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam din nou sa creasca, pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Inainte de a introduce tava la cuptor ungem cu galbenus de ou cu lapte painica, pentru a capata o culoare aramie. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.

Cand e gata scoatem tava si lasam sa se raceasca, abia apoi putem sa o taiem. Excelenta pentru micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea. Pofta buna!!!



0 Comentarii